Hvorfor er sommerlejr så vigtig?

Dagskolen | PTG | Stedet

 

Hvert år afholdes der sommerlejr her på stedet. Nogle unge er gengangere, som har været her enten alene eller med deres familie i flere år, og for andre er det første gang de deltager. Fælles for dem alle er, at de har brug for et afbræk i deres liv.
Vi har et overskudsmiljø her på stedet, der gør at de unge har rig mulighed for at udvikle sig og få succes.

Vi fylder dagene med positivitet og glæde. Programmet er kun delvist lagt, når sommerlejren starter. Indholdet kommer meget an på hvad deltagerne har lyst til, samt hvad vejret giver mulighed for. Vi har lavet mange forskellige ting i sommerlejren – for nogle er der også i programmet inkluderet deciderede fag i vores Dagskole. Måske har den unge lyst til at bruge sommerlejren på at træne og lære om kost? Måske har den unge lyst til at arbejde i vores haver og udenomsarealer og lære ”Garden farming”? Måske har den unge brug for at blive kørt træt med brændekløvning, maskinkørsel og andre sjove udendørs aktiviteter. Måske har den unge brug for afslapning og samvær med andre unge? Lige meget hvad, har vi mulighed for at inkludere disse ønsker i programmet – både individuelt og på hold.

Vi har rammerne om en god sommerlejr, da vi har et stort areal rundt om vores opholdssteder med grønne områder. Vi har blandt andet shelter, cykler, varmluftsballoner, et stort fitnesscenter, en lille biograf, dyr, samt dygtige og dedikerede pædagoger. Derudover bruger vi de omkringliggende faciliteter som svømmehal, put and take sø, ridning, kajak – og der bliver som regel også en tur eller to i et sommerland.

Et pusterum kan bruges til at få klarhed over, hvad der er vigtigt i livet

Vi har troen på de unge, og på at de i bund og grund er unge mennesker, som har lysten til forandring og viljen til at vise det. Vi har erfaring med, at de unge på en sommerlejr får det pusterum, de har brug for. De kommer væk fra de vante rammer, og møder helt nye mennesker med gode værdier. Nogle gange kan en positiv og dejlig sommer være afgørende for, at de unge kan starte op i et skoleregi efter sommerferien. For nogle er alternativet til en sommerlejr at mange ugers ferie med lediggang og tid til at lave en masse ballade. Det er hverken ønskværdigt for den unge eller den unges familie.

Vi tilrettelægger sommerlejr i hele sommerferien, og tilbyder individuelle planer.
Hvis du ønsker at høre mere, så kontakt: Pædagog Karin på tlf.: 23 66 99 49 eller socialrådgiver Gitte Roslund på tlf.: 29 11 48 53 eller skriv til mail: Socialraadgiver@Tvind.dk.

Sommerlejr på Tvind

Sommerlejr på Tvind

Så er der åbent for tilmeldinger til vores årlige sommerlejr på Tvind, fra den 4-11 Juli for unge...

Klimakærlighed i værkstedet

Klimakærlighed i værkstedet

Da jeg åbner døren, og mine næsebor rammer duften af metal, rust, olie og støv - så ved jeg at jeg...