Vinterkoncert i Tvind

Vinterkoncerten 2021 er aflyst pga. Covid-19 

 Vinterkoncert -arrangeret af Kunstforeningen af 22. marts 1985 er en af de mest fantastiske og uforglemmelige kulturarrangementer. En gang om året i januar eller februar, mødes mange hundrede elever, forældre, lærere, venner og bekendte til en stor dag med et pust fra en anden verden. Her bliver god klassisk musik og moderne musik fra hele verden serveret med stor følelse og stor fornemmelse for eleverne.

Se filmen om “Tvinds Vinterkoncert 2020” på 5:48 minutter.

 

Se filmen om “Tvinds Vinterkoncert 2017” på 6:27 minutter.

Tvinds vinterkoncert (også kaldte nytårskoncert, julekoncert i tidligere år) har en lang tradition. Det startede i 1985 og forandrer sig hver år med store overraskelser. De første 12 år af traditionen, var langt det meste af programmet klassiske musik. Klaver, violin, kammermusik, opera, kor og orkester…

Siden 1997 har samarbejdet med professor Gert Mortensen fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium, betydet en lang række fantastiske forestillinger af slagtøjsmusik, ofte med et scenisk element, fx. i brandmandskostumer, med brandbil og røg og ild; eller i gennemført kinesisk-japansk stil med kostumer og oplæsning af H. C. Andersens “Nattergalen” – og i kamp med en kæmpe kinesisk drage til sidst.

I 2010, fejrede Nytårskoncerten sit Silver Jubilee med en gigantiske galla i Horsens Forum: 3 dages musik fra hele verden. “Global Voices of Percussion” – det første verdensmusikshow blev skabet.

Vinterkoncert 2013 blev afholdt i DR’s gamle koncertsal på Musikkonservatoriet i København d. 2. februar 2013. 80 kunstnere fra hele verden skabte et fantastisk show, der var slagtøjsmusikere og dansere fra Vietnam, Myanmar, Indien, Zimbabwe, Tyrkiet, Japan, Kina, og Danmark. Sammen skabte de et gigantisk verdens‐musikshow under kunstnerisk ledelse af Gert Mortensen. Vi oplevede det ypperste fra musikere fra alle kontinenter, i deres egen tradition og i nyskabende samspil med helt andre kulturer ‐ verdensmusik, som forandrer både de medvirkende og os som publikum.

GloboBEATS, som dette års show var blevet døbt, havde så høj kvalitet, at vi valgte at gøre det tilgængeligt for et større publikum ved to offentlige opførelser.