Mød havens ildsjæl: Karin

Mød en fra Tvind

Vi er mange forskellige mennesker på Tvind. Her bor for eksempel ledere, lærere, pædagoger, pædagogmedhjælpere, elever og studerende. For at vise denne mangfoldighed, interviewer vi forskellige mennesker, som på en eller anden måde, er knyttet til Tvind.

I denne måned, skal i møde havens ildsjæl nr. 1, Karin Overgaard.

Karin arbejder som lærer og pædagog ved botilbuddet PTG. Derudover brænder hun for Garden Farming. Den store interesse kan hun udleve på Tvind, hvor Karin har ansvaret for driften af Tvind Garden Farming, hvor hun planlægger produktionen af giftfri grøntsager til stedets beboere.

Hvad optager dig her?

Tvind bærer præg af, at vi lever mange forskellige mennesker sammen. Her bor veganere, vegetarer og kødspisere side om side. Det betyder, at vi både har grise og høns, men også store arealer hvor vi dyrker grøntsager, som kan bruges i køkkenet. Det er vigtigt for os, at valgmuligheden er der, og at alle tager et valg, inden de putter noget i munden.

Det er nutiden… Hvis jeg skal tale om fremtiden, bliver det endnu mere interessant. Det der optager mig rigtig meget, er at vi kan producere vores eget mad, uden gift i vores jorder og grøntsager, ingen transport af grøntsagerne og altid uden brug af plastikposer som emballage. Det ligger mig meget på sinde, at eleverne og beboerne synes at det er spændende, og at de forstår hvor vigtigt det er med både biodiversitet og lære at undgå kemikalier.

”Jeg går meget op i, at vi efterlader vores jord godt, til den næste generation, som kan tage fat hvor vi slap.”

Fortæl om en ting, der er sket i dag.

Jeg har lige været en tur rundt og set til vores dyr, da det er meget varmt. Hønsene har det godt – en af hønsene ruger på 6 æg og den fik lidt ekstra foder. Jeg gav grisene mere vand end ellers, så de kan vælte sig i pløre i deres indhegning i varmen. Lige nu, er jeg på vej til et møde, hvor vi skal planlægge vanding i sommervarmen og såning af majs.

Drømme og visioner:

Vi går et spændende år i møde, idet der er blevet så meget fokus på bæredygtighed og biodiversitet. Jeg har også ladet mig inspirere af denne snak, og har i år eksperimenteret med forskellige måder at lægge kartofler på. Vi har lagt kartofler i blandt andet jord, lamme-uld og i halm. Det er spændende at følge processen, og det er så dejligt at se, at også beboerne finder det interessant.

Fremtiden er også nødt til at byde på samarbejde og planlægning. Det er dejligt at nusse i haverne, men der er nødvendigvis også nødt til at være nogen der hakker og luger. Hvis vi står sammen og gør noget, kan der ske de mest utrolige ting. En eftermiddag fik lærerne plantet 1200 kålplanter på 1½ time, og en anden dag fik vi sat 3750 løg, da der kom en gruppe studerende og hjalp. Det rykker!

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.