Fællesskab og sammenhold

DNS

I disse dage er det mere end nogensinde nødvendigt at vi mennesker holder sammen. Covid-19 virus har stillet os alle i en vanskelig situation som vi ikke før har oplevet. Der er brug for at vi passer på hinanden, og der er brug for at vi i solidaritet med de svage, både i vores eget samfund og i resten af verden, gør alt vi kan for at begrænse smitten og komme på den anden side.

På DNS (Det Nødvendige Seminarium) har vi altid fællesskabet i højsædet. Vi bor, studerer og arbejder sammen. DNS er en anden slags skole. Så meget mere end en skole. DNS er vores hjem. Fællesskabet opbygges af os studerende og lærere, som hver især med vores talenter, initiativer, dårlige vaner, arbejde osv. tilsammen skaber DNS hver
dag.

At få fællesskabet til at virke er et konstant arbejde. Vi kommer fra mange forskellige kulturer og vi har hver især vores meget forskellige personligheder. Fællesskabet kræver at vi alle sammen arbejder mod midten og finder løsninger som vi alle kan være tilfreds med og bakke op om. Derfor har vi et princip på DNS om at vi aldrig stemmer, men derimod diskuterer videre indtil vi kan tage en beslutning i konsensus.

På DNS har den nye situation naturligvis også konsekvenser. At rejse og at lære fra og sammen med mange forskellige slags mennesker er to meget fundamentale dele af vores pædagogik. Der er altså meget vi ikke kan gøre som vi plejer lige nu. På hvert DNS hold arbejder vi derfor med at finde nye veje. At skabe muligheder som kan springe ud af, at vi netop ikke kan gøre som vi plejer.

Alle de forskellige DNS hold bliver direkte påvirket og skal lave ændringer i deres planner. En god og vigtig proces. Som kommende lærere er der meget der kan læres af en sådan situation, hvor vi tvinges til at vende en vanskelig situation til noget positivt. Vi er sikre på at når vi på et tidspunkt ser tilbage på denne periode, så vil den have banet vej for og åbnet op for nye måder at gennemføre de forskellige perioder af

DNS programmet, nogle af dem måske endda bedre. Vi føler os meget privilegeret som har hinanden her på Tvind og DNS i denne situation. Vi tænker på de
mange mennesker i verden som allerede nu oplever store konsekvenser og især på de svage og fattige som i sidste ende vil blive hårdest ramt af de langsigtede konsekvenser.

Der er brug for at vi kigger ind i fremtiden, og arbejder henimod et mere bæredygtigt samfund, hvor vi i højere grad sikrer os lokalt, og hvor fællesskabet får mere plads i samfundet. Derfor vil vi i den kommende periode benytte os af, at vi nu grundet situation er flere end planlagt hjemme på Tvind, til at gå i haven og arbejde med at ekspandere vores grøntsagsproduktion til et nyt niveau!

Forhåbentlig også at nyde solen og det dejlige forårsvejr.

Når kunst og lærdom forenes

Når kunst og lærdom forenes

  Når de studerende vælger at tage uddannelsen til lærer på Det Nødvendige Seminarium, vælger...

Når uddannelsen giver mening

Når uddannelsen giver mening

Det Nødvendige Seminarium uddanner lærere, som kerer sig om eleverne. I denne artikel skal vi høre...