TIME A-Changin’

2020-2021 - TIME A-Changin'

Nr 75 - Special edition

Hvorfor fejrer vi Eid sammen med Muslimer, når vi ikke selv er muslim? Ved at kende til andres syn og mærke deres følelser, forstår vi, at vi mennesker er mere ens, end at vi er forskellige.  Vi udtrykker i alle kulturer noget af samme håb om: Kærlighed, harmoni og velsignelse.

Nr 72 - marts

I onsdags blev alle vores elever/beboere vaccineret med den første indsprøjtning mod COVID-19. En stor tak for et godt samarbejde med Holstebro Kommune og Familielægerne i Ulfborg. Lægen og sygeplejersken kom til Tvind og udførte en omsorgsfuld og kreativ behandling af hver eneste person. Med dette forventningsfulde stik blev der ikke kun ført vaccine i kroppen, men også tryghed og optimisme i sjælen.

Nr 74 - maj

ITP-Individuelt Tilrettelagt Projekt blev skabt den 3. maj 2004 med indskrivning af den første beboer. Et symbiotisk liv med Det Nødvendige Seminarium har været kendetegnet igennem de 17 år.
ITP er inspireret af og vil gerne inspirere den symbiotiske livstil, som vi mener er et centralt element i at løse mange vigtige samfundsopgaver.

Nr 71 - februar

En landing på isen her kan næsten give lige så stor begejstring som en landing på Mars. Vi må endelig ikke glemme at passe på vores skønne planet, som vi lever på nu, mens undersøgelserne af at bo på en anden planet er i fokus. Vi mennesker er skabt på vores moder planet Jorden, som er for smuk til at forlade.

Nr 73 - april

Som Forrest Gump sagde, at ”Life is like a box of Chocolates. You never know what you are gonna get.” Sådan er også livet på Tvind – fyldt af begejstring og overraskelser.
Fx en elskede medarbejder kom tilbage fra sin barsel og fik en gigantisk velkomst-buffet. Og en beboer fik vores æsel til at klatre op af Tvind møllens kagle og nydte udsigten - sammen med ham.

Nr 70 - januar

En ekstraordinær måde at komme ind i det nye år på! Mange studerende, lærere og beboere strandede på Tvind eller valgte at blive på Tvind for en sikkerheds skyld. Familierne blev samlet på Zoom, så de kunne se, at deres børn havde det godt – sammen med andre familiers børn. Fælles aktiviteter fandt sted udenfor eller i sportshallen… Vi er godt i gang med at finde løsninger til alle udfordringerne, og vi ser livet omkring os fra et nyt perspektiv.

Nr 69 - december

Vi skaber mange nye ord ud fra vores behov for at udtrykke en unik omstændighed, vi lever under i disse dage. Fx “smittekæde”, “nedlukning”… Vi har også skabt et ord, som hedder “fællesskabs boble”.
Tvind er en landsby, en oasis og et hjem for mange af os. Vi sætter stor pris på vores fællesskab. Vi ved, at det med at passe på en selv er det samme som at passe på hinanden. Vi gør vores bedste for at lukke Corona ude af vores fællesskabs boble.

Vi ønsker, at mange af jer har også jeres fællesskabs bobler, der giver jer et liv med glæde og tryghed uden isolation.

Nr 66 - september

"En af de mest vidunderlige biologiske gaver vi mennesker har fået, er kraften fra relationer." Sådan siger Bruce Perry, som er børnepsykiater og en internationalt kendt autoritet indenfor omsorgssvigt og traume hos børn.

Vores elever holder meget af at besøge vores medarbejderes familie, og opleve at være en del af deres familieliv. Tak til de omsorgsfulde medarbejdere!
Velfungerende relationer er den bedste terapi for mennesker i alle aldre.

Nr 63 - Special edition

Sæt fri på Befrielsesdagen
Vi markerer Danmarks 75 års befrielse med en 100 m2 hoppepude midt på Tvind, der er særligt designet med Danmarks og Tvinds farver.
Hoppepuden er anskaffet efter elevernes store ønske. Den sætter de glade sjæle fri, allerede inden opsætningsarbejdet er færdigt.

Nr 60 - marts

Når denne tid er ovre bliver verden bedre
En fremragende studierejse til det Sydlige Afrika blev afbrudt efter 4 dage grundet Corona virus herhjemme. Det er næsten surrealistisk!
Når vi selv en gang i livet bliver udsat for sådan en vanskelig situation, forstår vi meget mere om dem, der lever deres hverdag med trussel om HIV/AIDS, Ebola og andet… dette er, hvad mange mennesker i Afrika må gøre.
Eleverne siger: “Når denne tid er ovre bliver verden bedre, og vi vil gerne tibage til Afrika igen.” Farvel, Botzwana og Sydafrika. Vi kommer tilbage igen!
Eleverne og lærerne er nu kommet godt hjem til Tvind.

Nr 68 - november

At kunne gøre grin med sig selv, gør os gladere. Som William Shakespeare sagde: “Et fjols ser sig selv som vis, men en vis person ved, at han selv er et fjols.”
Så november måneds læring er: Hellere gøre grin med sig selv, end at gøre grin af andre.

Nr 65 - august

“Bjerget flytter sig ikke, men det gør floden.” Dette kinesiske ordsprog betyder, at man kan bedst tilpassse sig omstændighederne, hvis man er fleksibel. Derfor gik sommerferierejsen i år til  Norge, da det ikke er sikkert at rejse syd på – som vi ellers har gjort alle andre år. Vi opholdt os i og omkring Hornsjø Høyfjellshotel, nød den friske luft, varme sol, lyse himlen og kølige vand. Anderledes men overraskende dejlig. - Det kan altid godt betale sig at være åben for nye muligheder.

Nr 62 - maj

Respektere og overvinde
I løbet af foråret, vender mange lærerstuderende tilbage til Tvind fra deres studierejse, praktik og ophold i udlandet. Vi glæder os så meget til at være sammen med dem igen. Men denne gang skal de starte med 2 ugers sikkerheds karantæne, selvom de ser sunde og friske ud. Samværet må foregå på en anden måde. Vores elever besøger de lærerstuderende ofte, hvor de mødes på hver sin side af “grænsen”. Venskab og kærlighed både respekterer og overvinder de sidste 2 meters afstand.

Nr 59 - februar

Lykke og sammenhold
Denne vinterferie gik til ski tur i Østrig, vennebesøg i Göteborg og i Kiel, ture rundt i Jylland og masser af sjov på Tvind.
Der findes lykke alle steder, hvor der er sammenhold. 

Nr 67 - oktober

At møde en kæledyrs gris på det norske fjeld blev til en af højdepunkterne på hele turen. Ofte husker vi sådanne spontane oplevelser bedre end en stor begivenhed. Vi finder disse glimt, når vi kommer i kontakt med den smukke natur og med autentiske mennesker, samt når vi føler os nysgerrige, glade og nærværende. - Et herligt øjeblik, hvor vi lever i nuet. En styrke, som er essentiel for vores velbefindende.

Nr 64 - juni

Et bæredygtigt samfund handler om mange ting: økologi, CO2 neutral, biodiversitet… men også om sammenhold, der giver livsglæde.
Denne gang går der et stort tak til PTG, som stod for “Worldvision Song Contest” for alle på Tvind.

Nr 61 - april

Sæsons opskrift
Når vi skal holde afstand mellem mennesker i denne Corona tid, kan vi i stedet for komme meget tæt på maskiner. Arbejdet med maskiner gør, at vi opnår noget andet spændende.
Livsglæde handler om altid at finde nye muligheder midt i udfordringerne.
Vi følger vores sundheds opskrift i sæsonen: vask hænder+hold afstand+sund kost+pas på hinanden+lav noget+glad =Alle har det godt!

Nr 58 - januar

Living life living!
Albert Einstein sagde, at tiden er bare en illusion.
Vi mennesker er gode til at opfinde mange begreber, systemer, teorier… for at holde styr på os selv. Men meget af det er illusion.
Kan vi leve et liv uden illusion? Svaret er, JA – Living life living!

2015 - TIME A-Changin'

test

2014 - TIME A-Changin'

test