Garden farming

 

Vores Økologiske Garden Farming startede i foråret 2008, da vi vendte et stykke jord om og hyppede masse kartofler. I dag har vi ca. 40 slags grønsager og frugter der gror på 7500 m2 land.

Formålet med vores økologiske grøntsagshave – garden farming er, at eleverne lærer at forstå nødvendigheden af en bæredygtig udvikling.

Vi kæder i dette projekt praksis og teori sammen. Eleverne får jord på hænderne og er ude i marken. De kommer til at se resultater – gode og sunde produkter uden sprøjtemidler og kunstgødning. Vi dyrker gulerødder, kartofler, løg, salat, selleri, rødbeder, ærter, jordbær, tomater, grønkål, majs og meget mere. Vi lærer om planter, dyrkning, varme, opbevaring, vanding og gødning.

Gennem vores garden farming projekt vil der blive snakket om, hvordan vores fællesskab med brug af mange kræfter kan skabe nogle gode resultater. Eleverne vil derigennem også kunne opdage, at de bliver taget alvorligt. Det er også vores forventning, at garden farming projektet sætter gang i en produktion, som på sigt kan føre til hel eller delvis selvforsyning af ovennævnte produkter.