Velkommen til Tvind

Tvind Internationale Skolecenter ligger 4 km udenfor Ulfborg, der er en mindre stationsby mellem Ringkøbing og Holstebro.

På Tvind er der plads til næsten alle, uanset baggrund og forudsætninger. Kombinationen af unge voksne med masser af personligt overskud – i form af de lærerstuderende på Det Nødvendige Seminarium, og unge eller voksne med særlige behov på bl.a. Dagskolen og Botilbuddene er rigtig god. Det danner basis for et fremadrettet udviklingsmiljø med mange gevinster for alle parter.

Lærerne på Tvind har mange erfaringer med alle slags mennesker og utraditionelle programmer, og er gode til at få det hele til at virke sammen, sådan at de enkeltes ressourcer bliver brugt positivt.

Velkommen til Tvind! På Tvind er der plads til alle.

 

De forskellige skoleenheder er:

DNS – Det Nødvendige Seminarium. Det er en international læreruddannelse med studerende fra hele Europa. De fleste eventyrlystne, ambitiøse, energiske og seriøse mennesker, der har valgt uddannelsen pga. dens internationale virkefelt og sociale engagement. DNS forsyner hele Tvind med et betydeligt menneskeligt overskud, og virker som en solid ballast, der har en positiv effekt på hele miljøet. Omvendt får DNS’erne mange værdifulde erfaringer ved at være sammen med de børn og unge, der går i skole på Tvind.
Læs mere om DNS på: www.dns-tvind.dk 

Dagskolen på Tvind er en dynamisk lille skole, dels for dem, der bor på botilbuddene, dels for dagelever fra f.eks. Holstebro omegn. Dagskolen tilbyder 7. til 10. klasse og HF undervisning, STU og ressourceforløb.  Her er en praktisk linje for dem, der gerne vil blive dygtige til håndværk, skov og park arbejde eller bagning og madlavning. Dagskolen har også mange studierejser og andre aktiviteter på årsprogrammet. PTG og Dagskolen er to sider af samme sag: et rummeligt udviklingsmiljø for unge voksne af forskellige slags. Dagskolen er et af DNS’ ”hjertekamre” og fungerer også som øvelsesskole for seminariet. Nogle af de studerende på DNS er således i praktik her.
Læs mere om Dagskolen på: www.dagskolen-tvind.dk

 

Foruden de to skoleenheder består udviklingsmiljøet på Tvind også af:

Botilbuddet PTG (Praktisk Teoretisk Grunduddannelse). PTG er godkendt som §107 botilbud, og vi har også §66 pladser. Et unikt koncept, et botilbud både for unge med særlige vanskeligheder, og for velfungerende unge med mod på livet og personligt overskud. Der er plads til i alt 25 unge i alderen 17 – 24 år. 10 pladser er til unge med behov for særlig støtte, og 15 pladser er til andre unge. www.ptg.dk

Botilbuddet på DNS. Et tilbud til voksne, som har brug for at være et sted, hvor der blever taget hånd om den enkelte og hvor der er højt til loftet. Målgruppen for botilbuddet er voksne i alderen 18-45 år, der har sociale, psykiske, fysiske og personlige problemer med risiko for at blive marginaliserede og udstødte. Godkendt som §107 og  §108 tilbud med 10 pladser.
www.botilbuddet-dns.dk

På Tvind er der også andre aktiviteter:

Tvindkraft. Danmarks smukkeste vindmølle. Forbillede og inspiration til den danske vindmølleindustri. Still going strong og en dejlig praktikplads for unge der vil lære mere om energi og værkstedsfag.

En række kulturaktiviteter: Skov og Park, Ballonflyvning, Skulptur Park, Økologisk Garden Farming, Sports & Fitnesscenter, Klimacenter… Centrene bliver drevet at lærere, studerende og elever!