Ungdomshøjskolen PTG

ANDRE INSTUTITIONER

FAKTA

  • Godkendt som §107 botilbud
  • Vi har også §66 pladser
  • Gode rammer for social integration

 

De unge på PTG bruger Tvind som “social kravlegård”. Her er altid nogen at snakke med, her bliver man taget sig godt af, og her er højt til loftet

PTG – et unikt ungdomsmiljø

Ungdomshøjskolen PTG (Praktisk Teoretisk Grunduddannelse) er et botilbud både for unge med særlige vanskeligheder, og for velfungerende unge med mod på livet og personligt overskud. 
PTG er kendt for: godt kammeratskab med fart over feltet, studierejser til Indien eller Afrika, plads til alle, ballonflyvning.

Besøg PTG på website: www.ptg.dk

Hvad er PTG?

PTG er en livsstil: et fredeligt og aktivt miljø, en solid base, hvor unge mennesker i alderen 16—24 kan leve sammen med hinanden, i et eller mange år. (Elever henviste efter §107 skal være fyldt 18 år. )

De bor, studerer, arbejder og har fritid sammen, uanset baggrund.

Nogle unge kommer med mod på livet og stort personligt overskud, andre med forskellige problemer som de gerne vil lægge bag sig. Sammen skaber de et godt ungdomsmiljø, hvor det er sjovt at være og hvor der er plads til alles særheder.

Hvem er på PTG?

Både drenge og piger, danskere af forskellige slags, tyskere og andre europæere, blondiner, computernørder, natteravne, seriøse typer, enspændere, idealister, anarkister, overvægtige, anorektikere, forhenværende kriminelle og hashbrugere, småtosser, optimister, læseheste, latinos, og dem uden særlige kendetegn.

Altså en god blanding. Mennesker der synes, det er spændende med masser af udfordringer og andre, der har nok i at deltage i herlighederne en gang i mellem.

Alle har deres særligt indrettede værelse der passer til netop dem, så der er mulighed for at trække sig tilbage og tage pause fra det fælles, hvis der er brug for det.

Godkendelsen

PTG er godkendt af Ringkjøbing Amt (og derefter Holstebro Kommune) med 10 pladser til unge med behov for særlig støtte. Desuden er der 15 pladser til andre unge, der gerne vil på højskole.
Regodkendt af Socialtilsyn Midt i 2016.